Εύκολες συνταγές

Συνταγή Quiche αποξηραμένης ντομάτας και τσίμπημα

Συνταγή με αποξηραμένη ντομάτα και σόρτ κις

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτό το απολαυστικό κις αποξηραμένης ντομάτας και σέσκουλας συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις λιαστής ντομάτας και θρεπτικού σέσκουλο σε μια αλμυρή γέμιση σαν κρέμα. Με μια ξεφλουδισμένη, βουτυρώδη κρούστα που συμπληρώνει τέλεια τη χορταστική γέμιση, αυτή η κις είναι βέβαιο ότι θα έχει επιτυχία σε κάθε brunch συγκέντρωσης ή δείπνου. Ο συνδυασμός της πικάντικης ντομάτας και του γίνου σέσκουλα δημιουργεί μια έκρηξη γεύσεων που θα δελεάσουν τους γευστικούς σας καλούς. Είτε χορτοφάγος είτε απλά ψάχνετε για ένα νόστιμο πιάτο χωρίς κρέας, αυτή η συνταγή είναι νικητής!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας

Κρεμμύδι
1 μεσαίο, κομμένο σε κύβους

Σκόρδο
2 γαρύφαλλα, ψιλοκομμένα

Σβιτς
4 φλιτζάνια, ψιλοκομμένα

Λιανές ντομάτες
1/2 φλιτζάνι, ενυδατωμένο και κομμένο σε φέτες

Αυγά
5 μεγάλα

Γάλα
1 φλιτζάνι

Τυρί γραβιέρα
1 φλιτζάνι, τριμμένο

Αλάτι και πιπέρι
Για γεύση

Κρούστα πίτας
1, αγορασμένο από το κατάστημα ή σπιτικό

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό κι αποξηραμένης ντομάτας και τσάρδου, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλο τηγάνι
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Πιάτο για πίτα
  • Πλάστης (αν χρήση) σπιτική κρούστα
  • Πιρούνι (για το τρύπημα της κρούστας)
  • Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέστε το κρεμμύδι σε κυβάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο και μυρωδάτο.
4. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σέσκουλο και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
5. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.
7. Προσθέστε το μείγμα του σοταρισμένου τσίπουρου, τις λιαστές ντομάτες σε φέτες και το τριμμένο τυρί γραβιέρα στο μείγμα των αυγών. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
8. Ανοίγετε την κόρα της πίτας (αν χρησιμοποιείτε σπιτική) και στρώνετε με αυτήν μια ταψί για πίτα. Κόψτε τη ζύμη που περισσεύει.
9. Τρυπήστε τον πάτο της κρούστας με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
10. Ρίχνουμε τη γέμιση κις στην έτοιμη κρούστα απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
11. Μπορείτε να δείτε την κις στο προθερμασμένο φούρνο και να ψήσετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει η κρούστα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κις αποξηραμένης ντομάτας και τσίπουρου είναι περίπου 15-20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου που χρειάζεται για την ενυδάτωση των λιαστών ντοματών εάν χρησιμοποιείτε αποξηραμένες. Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι περίπου 35-40 λεπτά. Με συνολικό χρόνο 50-60 λεπτών, αυτή η συνταγή είναι μια συνταγή για ένα χαλαρό γεύμα το Σαββατοκύριακο ή ένα ζεστό δείπνο.

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρούστα που αγοράσατε από το κατάστημα. Ωστόσο, αν προτιμάτε μια σπιτική κρούστα, υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες συνταγές στο διαδίκτυο που μπορείτε να ακολουθήσετε.
– Φροντίστε να στύψετε καλά τυχόν περισσότερα υγρά από τις ενυδατωμένες λιαστές ντομάτες για να αποτρέψετε το κις να γίνει πολύ νερουλό.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους τυριών εάν αισθάνεστε περιπετειώδεις. Η φοντίνα, το τσένταρ ή το κατσικίσιο τυρί μπορεί να είναι απολαυστικές εναλλακτικές λύσεις αντί της γραβιέρας.
– Για πρόσθετη γεύση, σκεφτείτε να ενσωματώσετε βότανα όπως θυμάρι ή βασιλικό στο μείγμα της γέμισης.
– Αφήστε το κις να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Αυτό θα διευκολύνει την κοπή και το σερβίρισμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Διατροφικές πληροφορίες
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320 kcal

Συνολικό Λίπος
20 g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
200 mg

Νάτριο
400 mg

Υδατάνθρακες
23g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
3g

Πρωτεΐνη
13g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση του κις αποξηραμένης ντομάτας και σέσκουλο, μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα βότανα όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το ζωντανό πράσινο χρώμα θα προσθέσει φρεσκάδα στο πιάτο. Επιπλέον, μπορείτε να προσφέρετε την κις με μια συνοδευτική σαλάτα ντυμένη με μια ελαφριά βενγκρέτ ή μια δροσιστική κομπόστα φρούτων για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Αν ψάχνετε για εναλλακτικά συνοδευτικά, δείτε τις ψητές πατάτες ή τα λαχανικά στον ατμό, όπως τα σπαράγγια ή το μπρόκολο. Αυτές οι επιλογές συμπληρώνουν όμορφα το κις και παρέχουν μια ποικιλία από υφές και γεύσεις στο γεύμα σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκια την αποξηραμένη ντομάτα και το τσίσα σας, αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα μείνει νόστιμο έως και 3-4 ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, τα μεμονωμένες φέτες στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθούν. Αποφύγετε να παγώσετε το κις γιατί μπορεί να επηρεάσει την υφή της γέμισης κρέμας.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η αποξηραμένη ντομάτα και η κις σέσκουλα δεν είναι μόνο ένα νόστιμο πιάτο, αλλά και γεμάτο με υγιεινά συστατικά. Το σέσκουλο είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μετάλλα όπως σίδηρο και μαγνήσιο. Παρέχει αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, οι οποίες είναι ευεργετικές για την πέψη και την υγεία της καρδιάς.

Οι λιαστές ντομάτες είναι συμπυκνωμένες πηγές βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη C, το κάλιο και το λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να συμβάλουν σε υγιές δέρμα.

Τα αυγά που συνταγή στη συνταγή είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων αμινοξέων και διαφόρων βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β12 και του σεληνίου. Παρέχουν κορεσμό και προάγουν την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών.

Το τυρί γραβιέρα προσθέτει ασβέστιο και πρωτεΐνη στο πιάτο ενώ ενισχύει την πλούσια γεύση του. Ωστόσο, το μέτρο είναι το κλειδί λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το Quiche με αποξηραμένη ντομάτα και τσίπουρο, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Σπανάκι και φέτα κις: Ένας κλασικός συνδυασμός σπανακιού και πικάντικης φέτας σε ξεφλουδισμένη κρούστα.
  2. Μανιτάρια και γκούντα κις: Γήινα μανιτάρια σε συνδυασμό με κρεμώδες τυρί Γκούντα για μια αλμυρή απόλαυση.
  3. Κίς καπνιστού σολομού και άνηθου: Μια πολυτελής κις με λεπτό καπνιστό σολομό και αρωματικό άνηθο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων σεφ όπως η Julia Child και η Yotam Ottolenghi. Το πάθος τους για τη δημιουργία πιάτων που είναι τόσο γευστικά όσο και οπτικά ελκυστικά ήταν μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για αυτό το Quiche με αποξηραμένη ντομάτα και Chard. Συνδυάζοντας τις τεχνικές τους με τη δική μου προσωπική πινελιά, αυτή η συνταγή έχει δημιουργηθεί για να φέρει χαρά στην κουζίνα και τον ουρανίσκο σας.

Μαζέψτε λοιπόν τα υλικά σας, φορέστε το καπέλο του σεφ και απολαύστε τη διαδικασία παρασκευής αυτού του λαχταριστού κις αποξηραμένης ντομάτας και σέσκουλο. Οι γευστικοί σας κάλυκες θα σας ευχαριστήσουν! 🍅🌿

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button