Εύκολες συνταγές

Συνταγή με φέτες ψωμιού μπαγκέτα κοτόπουλου στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις των φετών ψωμιού από μπαγκέτα κοτόπουλου στο φούρνο! Αυτή η λαχταριστή συνταγή συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο, τραγανές φέτες μπαγκέτες και ένα μείγμα από αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Είναι ένα τέλειο πιάτο για κάθε περίσταση, από χαλαρές συγκεντρώσεις μέχρι κομψά δείπνα.

Συστατικά

<πίνακας>

Κύρια Συστατικά
Αρυκτικά

– Στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα)
– Ελαιόλαδο

– Ψωμί μπαγκέτας
– Σκόνη σκόρδου

– Τοματίνια
– Πάπρικα

– Φύλλα φρέσκου βασιλικού
– Αλάτι

– Τυρί μοτσαρέλα (τριμμένο)
– Μαύρο πιπέρι

– Κόκκινο κρεμμύδι
– Αποξηραμένη ρίγανη

– Βαλσάμικο γλάσο

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο, θα κάνετε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά:
– Σανίδα κοπής και μαχαίρι
– Ταψί
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπήστε με σύρμα
– Πινέλο για άλειμμα ελαιολάδου
– Μεζούρες και φλιτζάνια

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες πάχους ίντσας και το επεισόδιο σε ένα ταψί.
3. Αλείψτε κάθε φέτα με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
4. Ψήστε τις φέτες μπαγκέτες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το κόψιμο της μπαγκέτας σε φέτες, το αλείφωμα με ελαιόλαδο και το ψήσιμο μέχρι να γίνει τραγανό.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να τρίψετε τις φέτες μπαγκέτες με σκελίδες σκόρδο πριν τις αλείψετε με ελαιόλαδο.
– Βεβαιωθείτε ότι έχετε μοιράσει ομοιόμορφα το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα πάνω από τις ψημένες φέτες μπαγκέτες για να δείτε ένα άψογο και τυρί δάγκωμα.
– Πειραματιστείτε με διάφορα βότανα και μπαχαρικά για να εξατομικεύσετε τα καρυκεύματα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικές νιφάδες τσίλι για ένα άγγιγμα θερμότητας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
15 g

Παχιά
10 g

Υδατάνθρακες
25 g

Ίνα
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτό το υπέροχο πιάτο τακτοποιώντας τις ψημένες φέτες ψωμιού μπαγκέτας κοτόπουλου σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού για ένα πόδι χρώμα. Μπορείτε επίσης να περιγράψετε το γλάσο βαλσάμικο από πάνω για να προσθέσετε μια γλυκιά γεύση.

Αυτή η συνταγή συνδυάζεται καλά με μια δροσιστική συνοδευτική σαλάτα ή ένα μπολ ντοματόσουπα. Για ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να σερβίρετε μαζί με λαχανικά ή μια κρεμώδη λαχανοσαλάτα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν φέτες ψωμιού από μπαγκέτα κοτόπουλου που έχουν απομείνει, το να αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να τα ξαναζήσετε, απλώς τα ξαναζεστάτε στο φούρνο στους 350°F (175°C) για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή με φέτες ψωμιού με μπαγκέτα κοτόπουλου στο φούρνο προσφέρει μια ισορροπία θρεπτικών συστατικών και γεύσεων. Ο στήθος κοτόπουλου είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης, ενώ η μπαγκέτα παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια. Τα ντοματίνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, ενώ τα φρέσκα φύλλα βασιλικού προσθέτουν μια έκρηξη φρεσκάδας. Το τυρί μοτσαρέλα προσφέρει ασβέστιο και πρωτεΐνη και η χρήση ελαιολάδου παρέχει υγιή λίπη. Συνολικά, αυτή η συνταγή συνδυάζει διάφορα συστατικά που συμβάλλουν σε ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό γεύμα.

Παρόμοιες συνταγές

Ψάχνετε για πιο νόστιμες συνταγές; Ακολουθούν μερικά πιάτα που μπορείτε να κάνετε παρόμοια: παρόμοια
1. Μπρουσκέτα Caprese: Αντικαταστήστε το κοτόπουλο με φέτες ώριμες ντομάτες, φρέσκια μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Βάλτε τα πάνω σε φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας και περισσεύουν με γλάσο βαλσάμικο.
2. Μπουκιές κοτόπουλου παρμεζάνας σκόρδου: Κομμάτια κοτόπουλου σε μέγεθος μπουκιάς επικαλυμμένα με αλμυρή κρούστα σκόρδου και παρμεζάνας, ψημένα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
3. Μεσογειακό πλατόψωμο κοτόπουλου: Απλώστε χούμους πάνω στο ψωμί και προσθέστε ψητό κοτόπουλο, ψηλά λαχανικά, τυρί φέτα και πασπάλισε με βότανα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη γαστρονομική φινέτσα διάσημων σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson. Η τεχνογνωσία τους στο συνδυασμό απλών αλλά γευστικών συστατικών έχει επηρεάσει τη δημιουργία αυτής της συνταγής για φέτες ψωμιού με μπαγκέτα ψημένου κοτόπουλου. Αντλώντας έμπνευση από τις καινοτόμες τεχνικές τους και το πάθος για το καλό φαγητό, αυτό το πιάτο αποτυπώνει την ουσία του στυλ τους, ενώ προσθέτει τη δική μας μοναδική πινελιά.

Τώρα, συγκεντρώστε τα υλικά σας και απελευθερώστε το εσωτερικό σας σεφ καθώς ξεκινάτε το ταξίδι δημιουργίας αυτών των ακαταμάχητων φετών ψωμιού από μπαγκέτα κοτόπουλου στο φούρνο. Από τη στιγμή που θα πιείτε την πρώτη μπουκιά, θα ζήσετε μια συμφωνία γεύσεων που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα 🍽️🍞🐔 Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button