Εύκολες συνταγές

Συνταγή κουλούρι με σησαμέλαιο με σουσάμι

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή θα ταξιδέψει τους γευστικούς σας κάλυκες με τα αρωματικά κουλούρια με λάμπα από σησαμέλαιο, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με σουσάμι. Ο συνδυασμός της γεύσης ξηρών καρπών από το σησαμέλαιο και το απολαυστικό τσούξιμο του σουσαμιού κάνει αυτά τα bagels πραγματικά ακαταμάχητα. Είτε τα απολαμβάνετε για πρωινό, είτε ως σνακ είτε μαζί με το αγαπημένο σας πιάτο, είναι βέβαιο ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία!

Συστατικά

Ακολουθεί ένας απλός πίνακας που περιγράφει τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτήν τη συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας
Στιγμιαία μαγιά

1½ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας
Σησαμέλαιο

1¼ φλιτζάνι
Ζεστό νερό

Όπως απαιτείται
Σουσάμι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα λαχταριστά κουλούρια με σησαμέλαιο, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

Εργαλεία:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Πετσέτα κουζίνας
  • Ταψί
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Κλάστης
  • Μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι
  • Τρυπητή κουτάλα ή σουρωτήρι αράχνης

Συστατικά:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ζάχαρη
  • Μαγιά στιγμής
  • Αλάτι
  • Σησαμέλαιο
  • Ζεστό νερό
  • Σουσάμι

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, τη μαγιά στιγμής και το αλάτι.
  2. Κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο και ρίξτε το σησαμέλαιο και ζεστό νερό.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ.
  6. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Χτυπήστε τη ζύμη για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα και χωρίστε τη σε ίσα μέρη.
  8. Πλάθετε κάθε μερίδα σε σχήμα κουλούρι, τυλίγοντάς το σε σχοινί και στη συνέχεια ενώνοντας τις άκρες μεταξύ τους.
  9. Τοποθετήστε τα διαμορφωμένα bagels σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  10. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά.
  11. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
  12. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει απαλά και ρίξτε προσεκτικά τα bagels στο νερό, βράζοντάς τα για περίπου 1-2 λεπτά ανά πλευρά.
  13. Με τρυπητή κουτάλα ή φίλτρο αράχνης, μεταφέρετε τα βρασμένα κουλούρια στο ταψί.
  14. Πασπαλίστε γενναιόδωρα σουσάμι πάνω από κάθε κουλούρι.
  15. Ψήστε τα bagel στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων ανύψωσης και ανάπαυσης. Ο ενεργός χρόνος προετοιμασίας, όπου εργάζεστε ενεργά τη συνταγή, διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι το ζεστό νερό που χρησιμοποιείται για τη ζύμη είναι περίπου 110°F (43°C), καθώς αυτό βοηθά στην ενεργοποίηση της μαγιάς.
  • Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη για να δημιουργηθεί γλουτένη, η οποία δίνει στα κουλούρια μια μαστιχωτή υφή.
  • Βράσε τα bagels για λίγο πριν τα ψήσεις για να πετύχεις τη χαρακτηριστική γυαλιστερή και λαστιχωτή κρούστα.
  • Πασπαλίστε γενναιόδωρα σουσάμι πάνω από τα bagels για να βελτιώσετε τη γεύση και την εμφάνισή τους.
  • Προσέχετε τα κουλούρια κατά το ψήσιμο για να μην μαυρίσουν υπερβολικά. Προσαρμόστε ανάλογα το χρόνο ψησίματος.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση διατροφικών αξιών για κάθε μερίδα κουλούρια με σησαμέλαιο:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
5 g

Νάτριο
400 mg

Υδατάνθρακες
45 g

Ίνα
2g

Πρωτεΐνη
7g

*Σημείωση: Οι θρεπτικές αξίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τα φρεσκοψημένα κουλούρια με σησαμέλαιο ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι νόστιμα από μόνα τους αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε με διάφορα συνοδευτικά. Ακολουθούν ορισμένες εναλλακτικές ιδέες σερβιρίσματος και δευτερεύουσες:

  1. Κλασικό σάντουιτς Bagel: Κόψτε τα κουλούρια στη μέση και γεμίστε τα με τα αγαπημένα σας συστατικά σάντουιτς όπως καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα, μαρούλι, ντομάτα και κόκκινο κρεμμύδι. Αυτό δημιουργεί μια χορταστική και γευστική επιλογή γεύματος.

  2. Ψητό κουλούρι με επάλειψη: Ψήστε ελαφρά τα bagels και αλείψτε τα με τυρί κρέμα, χούμους ή πουρέ αβοκάντο. Συμπληρώστε με αγγούρια, φύτρα ή ραπανάκια σε φέτες για ένα δροσιστικό και υγιεινό σνακ.

  3. Τσιπς Bagel: Κόβουμε τα bagel σε λεπτούς κύκλους, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά. Αυτά τα σπιτικά τσιπς bagel μπορούν να σερβιριστούν με ντιπ όπως salsa, guacamole ή τζατζίκι για ένα τραγανό και αλμυρό ορεκτικό.

  4. Bagel Pizza: Χωρίστε τα bagels στη μέση, αλείψτε τα με σάλτσα ντομάτας και προσθέστε τριμμένο τυρί, λαχανικά και τις αγαπημένες σας επικαλύψεις. Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει για να δημιουργήσετε νόστιμες μίνι πίτσες με bagel.

  5. Bagel Bruschetta: Κόψτε τα bagels σε χοντρές φέτες, φρυγανίστε τα και προσθέστε από πάνω ντομάτες κομμένες σε κύβους, φρέσκο ​​βασιλικό, σκόρδο και λίγο γλάσο βαλσάμικο. Αυτή η ανανέωση της παραδοσιακής μπρουσκέτας προσθέτει ένα μοναδικό γευστικό προφίλ στα bagel σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα των κουλούρια σας με σησαμέλαιο, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο ή σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου έως και 2 ημέρες. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, βάλτε τα bagel στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα ή καταψύξτε τα για έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα bagel στο ψυγείο για μια νύχτα και βάλτε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για κουλούρι με λάμπα από σησαμέλαιο περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία:

  1. Σησαμέλαιο: Πλούσιο σε υγιή για την καρδιά λιπαρά και αντιοξειδωτικά, το σησαμέλαιο παρέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης.

  2. Σουσάμι: Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι είναι γεμάτοι με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο και ψευδάργυρος.

  3. Αλεύρι ολικής αλέσεως: Εάν επιλέξετε να αντικαταστήσετε μέρος ή όλο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής αλέσεως, θα αυξήσει την περιεκτικότητα των κουλούρι σε φυτικές ίνες και θα προσφέρει πρόσθετα θρεπτικά συστατικά.

  4. Μαγιά: Η χρήση της στιγμιαίας μαγιάς σε αυτήν τη συνταγή προσθέτει έναν διογκωτικό παράγοντα που βοηθά τη ζύμη να φουσκώσει και δημιουργεί μια ελαφριά και αφράτη υφή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε τα κουλούρια με σησαμέλαιο, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Everything Bagels: Ένα κλασικό αγαπημένο με συνδυασμό από σουσάμι, παπαρουνόσπορους, νιφάδες κρεμμυδιού, νιφάδες σκόρδου και αλάτι.

  2. Bagels Cinnamon Raisin Bagels: Γλυκά και αρωματικά bagels με γεύσεις κανέλας και σταφίδας, ιδανικά για μια απόλαυση πρωινού.

  3. Bagels τυριού Asiago: Αλμυρά bagels με μια πινελιά ιταλικής γεύσης, που ενσωματώνουν τριμμένο τυρί Asiago στη ζύμη.

  4. Bagels Blueberry: Γεμάτα με ζουμερά βατόμουρα, αυτά τα φρουτώδη bagel προσφέρουν μια απολαυστική αλλαγή στην παραδοσιακή εκδοχή.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ και λάτρεις του φαγητού που έχουν συνεισφέρει στον κόσμο των γαστρονομικών τεχνών. Αξιοσημείωτες προσωπικότητες όπως ο Yotam Ottolenghi, ένας Βρετανο-Ισραηλινός σεφ γνωστός για τη δημιουργική χρήση των συστατικών και τις τολμηρές γεύσεις, και η Chrissy Teigen, μια Αμερικανίδα μοντέλο και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής που μοιράζεται το πάθος της για τη μαγειρική, έχουν επηρεάσει και εμπνεύσει τη δημιουργία καινοτόμων συνταγών όπως η κουλούρια φωτιστικού σησαμέλαιου. Η αφοσίωσή τους στην εξερεύνηση διαφορετικών κουζινών και την υπέρβαση των γαστρονομικών ορίων μας ενθαρρύνει να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε νόστιμες συνταγές χρησιμοποιώντας συστατικά από διάφορους πολιτισμούς και παραδόσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button