Εύκολες συνταγές

Συνταγή κις με τυρί και μπιζέλια

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή κις με τυρί και μπιζέλια θα τους γαργαλήσει τους γευστικούς σας καλούς με την κρεμώδη, τυρώδη ομορφιά της. Ο συνδυασμός αλμυρού τυριού και τρυφερού αράκα φωλιασμένου σε μια νιφάδα κρούστας είναι απλά ακαταμάχητος. Είτε διοργανώνετε ένα brunch είτε αναζητάτε μια ανακουφιστική επιλογή για δείπνο, αυτή που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα τους κάνει να λαχταρούν για περισσότερα!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Κρούστα πίτας
1

Αυγά
4

Βαριά κρέμα
1 φλιτζάνι

Τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 φλιτζάνι

Μπιζέλια, μαγειρευτά
1 φλιτζάνι

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Μοσχοκάρυδο
μια πρέζα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το λαχταριστό κι εσείς, θα γίνουν τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Κλάστης 🍴
  • Πιάτο πίτα 🥧
  • Μπολ ανάμειξης 🍲
  • Χτυπήστε ελαφρά 🧼
  • Μεζούρες και κουτάλια 🔢
  • Φούρνος 🧑‍🍳

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Ανοίγουμε την κρούστα της πίτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε στο ταψί για πίτα.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Προσθέστε το τριμμένο τυρί τσένταρ, τον βρασμένο αράκα, αλάτι, μαύρο πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε τα όλα μαζί απαλά.
5. Ρίξτε το μίγμα στην έτοιμη κρούστα της πιτας, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή των υλικών.
6. Τοποθετούμε την κις στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει η κρούστα.
7. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το κι από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της νόστιμης συνταγής κις με τυρί και μπιζέλια θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά για την αρχική προετοιμασία και στη συνέχεια άλλα 35-40 λεπτά χρόνο ψησίματος. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε περίπου 50-55 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτή η συνταγή αποδίδει περίπου 6 δόσεις, επομένως είναι για κοινή χρήση με την οικογένεια και τους φίλους.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τους vegan, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις συστατικών σε αυτήν τη συνταγή. Αντί για αυγά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοφού ή αλεύρι ρεβιθιού ως συνδετικό. Αλλάξτε την παχύρρευστη κρέμα με γάλα φυτικής προέλευσης όπως γάλα αμυγδάλου ή σόγιας. Αντικαταστήστε το τυρί τσένταρ με επιλογές τυριού χωρίς γαλακτοκομικά που διατίθενται στην αγορά. Κάνοντας αυτές τις προσαρμογές, ακόμη και οι βίγκαν μπορούν να απολαύσουν τη γευστική απόλαυση αυτού του κις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να μαγειρέψετε τα μπιζέλια εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι είναι τρυφερά και έτοιμα να ενσωματωθούν στο κις.
– Είναι απαραίτητο να συνδυάσετε πλήρως τα αυγά και την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να έχετε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
– Για περισσότερη γεύση, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το κις πριν το ψήσετε.
– Για να μην μουσκέψει η κρούστα, μπορείτε να την ψήσετε στα τυφλά πριν προσθέσετε τη γέμιση. Απλώς καλύψτε την κρούστα με λαδόκολλα και προσθέστε βάρη πίτας ή αποξηραμένα φασόλια από πάνω πριν ψήσετε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, συνεχίστε με τη συνταγή ως συνήθως.
– Μη διστάζετε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους τυριών ή να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά για να προσαρμόσετε το κι αυτό σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
350 kcal

Συνολικό Λίπος
24 g

Κορεσμένα λιπαρά
12g

Χοληστερόλη
200 mg

Νάτριο
400 mg

Υδατάνθρακες
20 g

Ίνα
2g

Πρωτεΐνη
13g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να παρουσιάσεις αυτή τη λαχταριστή κις, μπορεί να τις κόψεις σε φέτες και να τις τακτοποιήσεις σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Για μια κομψή πινελιά, γαρνίρετε με φρέσκα βότανα όπως μαϊντανό ή σχοινόπρασο. Αυτό το κις συνδυάζεται καλά με μια τραγανή πράσινη σαλάτα και μια πλευρά από ψητές πατάτες ή λαχανικά στον ατμό. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε ως μέρος ενός brunch μαζί με φρουτοσαλάτα, κρουασάν και ποικιλία τυριών.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Η κις μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, απλώς μια φέτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η υφή της κρούστας μπορεί να μαλακώσει ελαφρώς κατά την αναθέρμανση, αλλά οι γεύσεις θα παραμείνουν νόστιμες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή Quiche με τυρί και μπιζέλια προσφέρει ισορροπία θρεπτικών συστατικών και προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά για την υγεία. Εδώ είναι μερικά:

  1. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και απαραίτητων βιταμινών όπως η βιταμίνη Β12, το σελίνιο και η ριβοφλαβίνη. Περιέχουν επίσης χολίνη, η οποία είναι σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου.

  2. Μπιζέλια: Τα μπιζέλια είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνες (όπως βιταμίνη Κ, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ) και μετάλλα (όπως σίδηρος και μαγγάνιο). Συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος, υποστηρίζουν την υγεία των οστών και παρέχουν αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά.

  3. Τυρί Cheddar: Το τυρί Cheddar είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και φωσφόρου. Περιέχει επίσης βιταμίνη Α και βιταμίνη Β12. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλωθεί με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά.

  4. Μοσχοκάρυδο: Το μοσχοκάρυδο προσθέτει μια ζεστή και ανακουφιστική γεύση στο κις. Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τις αντιμικροβιακές και ενισχυμένες πιθανές προτάσεις της πέψης.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή για κις με τυρί και μπιζέλια, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παραλλαγές:

  • Σπανάκι και φέτα κις: Αντικαταστήστε τα μπιζέλια με σοταρισμένο σπανάκι και θρυμματισμένη φέτα για ένα ζωντανό και αφράτο twist.
  • Κίς με μανιτάρια και γραβιέρα: Σοτάρετε μανιτάρια με κρεμμύδια και συνδυάστε τα με τυρί γραβιέρα με καρύδια για μια αλμυρή απόλαυση.
  • Μπέικον και Κις Πράσου: Προσθέστε μαγειρεμένο μπέικον και σοταρισμένα πράσα στη γέμιση για έναν πλούσιο και γευστικό συνδυασμό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως η Τζούλια Τσάιλντ, η οποία έκανε δημοφιλή τα κις στην αμερικανική κουζίνα. Η ιδέα του συνδυασμού τυριού και αράκα σε κις προέρχεται από τη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό ταλαντούχων μαγείρων σε όλο τον κόσμο. Το πάθος τους για την ανάμειξη γεύσεων και υφών έχει επηρεάσει αυτήν την απολαυστική συνταγή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button