Εύκολες συνταγές

Συνταγή καραμέλας σορμπέ

Συνταγή καραμέλας σορμπέ

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις κρεμώδεις και αναζωογονητικές γεύσεις της καραμέλας σορμπέ! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει τη γλύκα της καραμέλας με την ελαφρότητα του σορμπέ, δημιουργώντας μια απολαυστική παγωμένη απόλαυση. Είναι ιδανικό για εκείνες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή κάθε φορά που λαχταράτε κάτι γλυκό και δροσιστικό.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι
Νερό

2 φλιτζάνια
φρέσκος χυμός φρούτων

1/4 φλιτζάνι
Χυμός λεμονιού

1/2 φλιτζάνι
Ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την παραδεισένια καραμέλα Sorbet, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μέτρια κατσαρόλα
  • Χτυπάμε
  • Παγωτομηχανή
  • Δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Νερό
  • Φρέσκοι χυμοί φρούτων (διαλέξτε την αγαπημένη σας γεύση)
  • Χυμός λεμονιού
  • Ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού

Προετοιμασία

1. Στη μέση κατσαρόλα, ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό.
2. Τούτο την κατσαρόλα σε φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
3. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του μείγματος, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα. Προσέξτε να μην καεί!
4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε σιγά σιγά τον φρέσκο ​​χυμό φρούτων, ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ελαφρύ καλαμποκιού στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά.
6. Αφήστε το φάρμακο να κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρετε στην παγωτομηχανή.
7. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή στην παγωτομηχανή σας να ανανεώσετε το μείγμα καραμέλας σε σύσταση σορμπέ.
8. Μόλις το σορμπέ είναι έτοιμο, μεταφέρεται σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και καταψύχεται για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή καραμέλας σορμπέ είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να διαλυθεί η ζάχαρη, να προετοιμαστεί η καραμέλα και να αναμειχθούν τα υλικά πριν τα μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή. Μετά από αυτό, θα πρέπει να αφήσετε επιπλέον 4 ώρες για να παγώσει το σορμπέ και να αποκτήσει σταθερή σύσταση.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans, μπορείτε να κάνετε μια απλή αντικατάσταση σε αυτήν τη συνταγή. Αντί να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως γλυκαντικό, να αντικαταστήσετε το με σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας, φιλικό προς τους vegan. Τα υπόλοιπα συστατικά παραμένουν, βεβαιώνοντας ότι μπορείτε να το ίδιο ακόμα τη νοστιμιά της καραμέλας σορμπέ.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να πετύχετε το τέλειο χρώμα καραμέλας, προσέχετε προσεκτικά το μείγμα ζάχαρης και νερού ενώ ψήνεται. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις πάρει μια πλούσια καραμελένια απόχρωση.
– Όταν προσθέτετε το χυμό φρούτων στην καραμέλα, κάντε το αργά και ανακατέψτε συνεχώς για να μην σβολιάσει ή ανομοιόμορφη ανάμειξη.
– Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα καραμέλας έχει κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρετε στην παγωτομηχανή. Αυτό θα βρει ένα πιο απαλό και καλύτερο υφής σορμπέ.
– Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή της παγωτομηχανής σας για τους χρόνους ανάληψης και τις συστάσεις κατάψυξης.
– Πριν το σερβίρετε, αφήστε το να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά για να μαλακώσετε ελαφρώς.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
0g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
10 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
38 g

Διαιτητικές ίνες
0g

Σάκχαρα
36g

Πρωτεΐνη
0g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τη νόστιμη καραμέλα Sorbet σε παγωμένα μπολ για επιδόρπιο ή κομψά ποτήρια σορμπέ. Μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση γαρνίροντας κάθε μέρα με λίγο σάλτσα καραμέλας και ένα κλαδάκι φρέσκο ​​δυόσμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε μαζί με μπισκότα βουτύρου ή ευαίσθητα ρολά γκοφρέτας για ένα υπέροχο τραγανό που συμπληρώνει την απαλότητα του σορμπέ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε την ποιότητα και τη φρεσκάδα της καραμέλας Sorbet, αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη. Θα διατηρηθεί καλά για έως και δύο εβδομάδες. Θυμηθείτε να καλύψετε την επιφάνεια του σορμπέ με πλαστική μεμβράνη πριν σφραγίσετε το δοχείο για να αποτρέψετε τον σχηματισμό κρυστάλλων πάγου.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το σορμπέ καραμέλα προσφέρει μια ενοχή χωρίς ενοχές με τη βάση του χυμού φρούτων και την ελάχιστη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ακολουθούν ορισμένες ειδικές για την υγεία των συστατικών που:

  • Φρέσκοι χυμοί φρούτων: Γεματισμένος με απαραίτητες βιταμίνες, μετάλλα και αντιοξειδωτικά, ο φρέσκος χυμός φρούτων προσφέρει μια έκρηξη γεύσης, ενώ προσφέρει πολλά για την υγεία. Ανάλογα με τα άτομα που χρησιμοποιούν, μπορείτε να τη βιταμίνη C στους χυμούς εσπεριδοειδών, τα αντιοξειδωτικά στους χυμούς μούρων ή το κάλιο στους χυμούς τροπικών φρούτων.

  • Χυμός λεμονιού: Γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C, ο χυμός λεμονιού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά την πέψη. Λειτουργεί επίσης ως φυσικό αποτοξινωτικό και μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH του σώματος.

  • Σιρόπι ελαφρού καλαμποκιού: Ενώ το ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού χρησιμοποιείται κυρίως ως γλυκαντικό σε αυτή τη συνταγή, περιέχει λιγότερες θερμίδες και λιγότερη ζάχαρη σε σύγκριση με άλλα γλυκαντικά. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να καταναλωθείτε με μέτρο.

Συνολικά, το Sorbet Caramel σάς επιτρέπει να ικανοποιείτε τα γλυκά σας, ενώ ενσωματώνετε ευεργετικά συστατικά στη διατροφή σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η αναζωογονητική καραμέλα σορμπέ, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Σορμπέ βασιλικού φράουλας: Συνδυάστε τη γλύκα των φραουλών με την αρωματική φρεσκάδα του βασιλικού σε αυτό το υπέροχο σορμπέ.

  2. Μάνγκο σορμπέ καρύδας: Ζήστε τις τροπικές γεύσεις του μάνγκο και της καρύδας σε ένα κρεμώδες σορμπέ χωρίς γαλακτοκομικά.

  3. Σορμπέ Raspberry Lime: Ο πικάντικος συνδυασμός βατόμουρων και λάιμ δημιουργεί ένα ζωντανό και δροσιστικό σορμπέ που σίγουρα θα σας ευχαριστήσει.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay, ο οποίος είναι γνωστός για τα εφευρετικά και γευστικά επιδόρπια του. Άλλοι λόγοι σεφ που έχουν εμπνεύσει αυτή τη δημιουργία περιλαμβάνουν τους Jamie Oliver και Nigella Lawson, που και οι δύο φημίζονται για την καινοτομία τους στη μαγειρική και την αξιοπιστία τους να συνδυάζουν την απλότητα με την κομψότητα. Με την ενσωμάτωση στοιχείων από διάφορες πηγές, αυτή η συνταγή καραμέλας σορμπέ στοχεύει να συλλάβει την ουσία αυτών των γαστρονομικών εμπνεύσεων και να προσφέρει μια απολαυστική απόλαυση για όλους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button