Εύκολες συνταγές

Συνταγή για παγωτό βατόμουρο

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στη δροσερή και απολαυστική απόλαυση του Blackberry Ice Cream. Αυτή η απολαυστική συνταγή συνδυάζει την πλούσια κρεμώδη υφή του παγωτού με τις ζωηρές γεύσεις των ώριμων βατόμουρων. Το αποτέλεσμα είναι ένα δελεαστικό επιδόρπιο που θα αφήσει τους γευστικούς σας να ζητήσετε περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Φρέσκα βατόμουρα
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Βαριά κρέμα
2 φλιτζάνια

Πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι

Κρόκοι αυγών
4

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το θεϊκό παγωτό Blackberry, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μέτρια κατσαρόλα
  • Ξύλινο κουτάλι για ανακάτεμα
  • Σίτα με λεπτό πλέγμα
  • Μεγάλο μπολ
  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  • Χτυπάμε
  • Παγωτομηχανή
  • Δοχείο αποθήκευσης κατάψυξης
  • Φρέσκα και ώριμα βατόμουρα για μια έκρηξη γεύσης
  • Ζάχαρη κρυσταλλική για να γλυκάνει το παγωτό
  • Μια βουτιά χυμού λεμονιού για να ενισχύσετε την πικρία
  • Κρεμώδης βαριά κρέμα για λαχταριστή υφή
  • Πλήρες γάλα για να εξισορροπηθεί ο πλούτος
  • Κρόκοι αυγών για βελούδινη λεία υφή
  • Μια πινελιά εκχυλίσματος βανίλιας για ένα υπέροχο άρωμα
  • Μια πρέζα αλάτι για να βελτιώσετε τις γεύσεις

Προετοιμασία

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, συνδυάστε τα φρέσκα βατόμουρα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
2. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι τα μούρα να τους βγάλουν τους χυμούς τους και να διαλυθούν η ζάχαρη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.
3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5. Το ένα μεγάλο διχτυωτό σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε το μείγμα με τα βατόμουρα. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πιέσετε προς τα κάτω και να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.
6. Πετάξτε τα στερεά που έχουν μείνει στο σουρωτήρι και αφήστε στην άκρη το στραγγισμένο υγρό βατόμουρου.
7. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το πλήρες γάλα και το αλάτι. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να σιγοβραθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
8. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τους κρόκους των αυγών μέχρι να πάρουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
9. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα κρέμας στο μπολ με τους κρόκους αυγών, ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην πείτε.
10. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να το κάνει πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.
11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
12. Αφήστε τη νύχτα το μείγμα της κρέμας να κρυώσει εντελώς, στη σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη.
13. Μόλις κρυώσει, ανακατέψτε το υγρό βατόμουρου στο μείγμα κρέμας μέχρι να ενωθούν καλά.
14. Ρίξτε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να αποκτήσει μια μαλακή υφή για το σερβίρισμα.
15. Μεταφέρετε το λιωμένο παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, καλύψτε και καταψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της θεϊκής συνταγής για το παγωτό Blackberry είναι περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο, απαιτούνται επιπλέον 4 ώρες ψύξης και 4 ώρες κατάψυξης για να γίνει χρόνος η τέλεια υφή και γεύση. Επομένως, προγραμματίστε ανάλογα για να αποφασίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για όσους ακολουθούν έναν vegan τρόπο ζωής, μπορείτε να τροποποιήσετε αυτήν τη συνταγή για να ταιριάζει στις διατροφικές σας προτιμήσεις. Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα με μια εναλλακτική λύση φυτικής προέλευσης, όπως κρέμα καρύδας ή κρέμα κάσιους. Αντικαταστήστε την πλήρη γάλα με γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης. Αντί να χρησιμοποιήσετε κρόκους αυγών, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υποκατάστατο αυγού vegan, όπως ανάμεικτο silkentofu ή λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με νερό. Αυτές οι αντικαταστάσεις θα διασφαλίσουν ότι η συνταγή θα παραμείνει χωρίς γαλακτοκομικά και φιλική προς τους vegan ενώ παράλληλα θα προσφέρει μια κρεμώδη και απολαυστική εμπειρία παγωτού βατόμουρου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ώριμα βατόμουρα για την καλύτερη γεύση. Δεν είναι στην εποχή τους, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα βατόμουρα, αλλά φροντίστε να τα ξεπαγώσετε πριν τα χρησιμοποιήσετε.
– Προσαρμόστε τη γεύση του παγωτού προσθέτοντας περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τη γλυκύτητα των βατόμουρων.
– Προσέχουμε μην παραβράσουμε το μείγμα της κρέμας όταν το κάνουμε με τους κρόκους των αυγών. Ανακατεύουμε συνεχώς και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις στρώσει το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
– Φροντίστε να κρυώσετε σωστά την κρέμα πριν το συνδυάσετε με το υγρό βατόμουρου. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια λεία και κρεμώδη υφή.
– Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη συγκεκριμένη παγωτομηχανή σας για να δείτε βέλτιστα αποτελέσματα. Οι χρόνοι αναδόμησης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μηχάνημα.
– Για μια διασκεδαστική ανατροπή, μπορείτε να προσθέσετε μερικά θρυμματισμένα βατόμουρα ή στροβιλισμούς σάλτσας βατόμουρου στο παγωτό κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών αναδεύσεως.

Τώρα, ας βουτήξουμε στις ακαταμάχητες διατροφικές αξίες ανά μερίδα αυτού του απολαυστικού παγωτού Blackberry.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
160 mg

Νάτριο
50 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
25 g

Σάκχαρα
20 g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται για το σερβίρισμα του παγωτού Blackberry, η απλότητα είναι το κλειδί. Παίξτε γενναιόδωρες μερίδες σε μπολ ή χωνάκια για μια κλασική παρουσίαση. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με φρέσκα βατόμουρα ή ένα κλαδάκι μέντας για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας. Αν θέλετε, περιχύστε λίγη σάλτσα βατόμουρου από πάνω για μια οπτική ελκυστική και γευστική προσθήκη.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, εξετάστε το ενδεχόμενο να σερβίρετε αυτό το απολαυστικό παγωτό μαζί με μια ζεστή φέτα πιάτα με μούρα ή ένα βουτυρένιο μπισκότο. Ο συνδυασμός του φρουτώδους παγωτού και ενός συμπληρωματικού γλυκού θα δημιουργήσει μια αρμονική και ικανοποιητική εμπειρία για τους γευστικούς σας καλούς.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του σπιτικού σας παγωτού Blackberry, είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε σωστά. Μεταφέρετε τυχόν υπολείμματα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη με αεροστεγές καπάκι. Φροντίστε να πιέσετε την πλαστική μεμβράνη απευθείας στην επιφάνεια του παγωτού για να αποτρέψετε τον σχηματισμό κρυστάλλων πάγου. Αποθηκεύστε στο πιο κρύο μέρος του καταψύκτη σας, κατά προτίμηση κάτω από -18°C (-0,4°F). Όταν αποθηκευτεί σωστά, μπορείτε να κάνετε δύο το παγωτό για έως και εβδομάδες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα βατόμουρα, το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής, είναι μια διατροφική δύναμη. Είναι γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, μαγγάνιο και αντιοξειδωτικά. Τα βατόμουρα προσφέρουν πολλά για την υγεία, όπως η υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, η προώθηση της υγιούς πέψης και η παροχή αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων.

Ο συνδυασμός βατόμουρων, πλήρους γάλακτος και βαριάς κρέμας σε αυτό το παγωτό παρέχει πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης. Το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των γερών οστών και δοντιών, ενώ η πρωτεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη και αποκατάσταση των μυών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε αυτό το επιδόρπιο με μέτρο λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά και θερμίδες.

Συνέχεια, ας κάνουμε μερικές άλλες απολαυστικές συνταγές που μπορούν να εξερευνηθούν οι λάτρεις των φρουτωδών και των δραστικών γλυκών.

Παρόμοιες συνταγές

– Σορμπέ βατόμουρου: Αφεθείτε στις γλυκές τάρτες γεύσεις ώριμων σμέουρων με αυτό το δροσιστικό σορμπέ. Είναι μια απόλαυση σε μια τέλεια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.
– Blueberry Yogurt Popsicles: Συνδυάστε την καλοσύνη των βατόμουρων με κρεμώδες γιαούρτι σε αυτά τα κατεψυγμένα popsicles. Αποτελούν ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.
– Strawberry Shortcake Ice

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button