Εύκολες συνταγές

Σκορδοκεφτέδες (Fellah Meatballs)

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε κεφτεδάκια σκόρδου (Fellah) Συνταγή;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Το πλιγούρι μουλιάζεται με 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνεται να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 🍔 Στο μεταξύ βρέχουμε το σιμιγδάλι σε ξεχωριστό μπολ με κρύο νερό όπως βρέχουμε και το πλιγούρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. 🍢 Μετά αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά σιγά το ξεκούραστο πλιγούρι, μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ξαναζυμώνουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας με τη σειρά και ζυμώνουμε καλά. 🍤 Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, εν τω μεταξύ, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ζυμώνουμε καλά για να ζυμωθούν τα κεφτεδάκια. 🥘 Παίρνουμε στα χέρια μας το μέγεθος ενός φουντουκιού και αρχίζουμε να το τυλίγουμε και πιέζουμε λίγο τον δείκτη μας, αν ξεκολλήσει όσο το κάνετε, πρέπει να το ζυμώσετε λίγο ακόμα, αν δεν ξεκολλήσει, μπορεί να συνεχίσει.
Αφού το ρίξουμε όλο, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια που ρίξαμε σε βραστό νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά. 🎂 Μετά από 10 λεπτά, μπορείτε να αγοράσετε ένα και να το δοκιμάσετε, μπορείτε να το μαγειρέψετε στο επίπεδο που θέλετε.
(Αποψημένα ή παραψημένα) Αφού ψηθούν οι κεφτέδες, στραγγίζουμε το νερό σαν ζυμαρικά.
Έπειτα βάζουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα, προσθέτουμε όσο ηλιέλαιο θέλουμε και το σκόρδο λιωμένο όσο θέλουμε. 🍆 Το αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στην τηγανητή σάλτσα μας και ανακατεύουμε, αφού ψηθεί για 3-4 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά. 🥧 Έτοιμο για φαγητό, καλή όρεξη.

Σκορδοκεφτέδες (Fellah Meatballs) Συνταγή με φωτογραφία

Σκορδοκεφτέδες (fellah)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button